The design of time Inn in Hunan

The design of time Inn in Hunan

Home Stay Hotel 2019Year 3400㎡

Main materials

Wood, gray brick, local rubble, concrete, small green tile, steel

Design description

The project is located in Huangsang National Nature Reserve at the junction of the north slope of Danan mountain and the south foot of Xuefeng mountain in the southwest of Hunan Province. The towering ancient trees and clear streams all reflect the primitive and simple nature of the scenic spot. Our site is located in the countryside surrounded by mountains. The original buildings have been demolished for many years. The existing site is distributed in a narrow north-south direction, with a length of about 160 meters and a width of 35 meters from east to west, covering a total area of about 10 mu. The whole site is high in the north and bottom in the south, and gradually drops gradually. The overall height difference is about 4 meters. The east side is close to the river and faces the highway. It is a typical mountainous and hilly landform in Hunan Province.

Overall aerial view

-

Bird's-eye view of the design of time Inn in Province

Thinking about orientation before design

The owner is a local. He hopes that the project will not only meet the needs of urban people for B & B culture and natural life, but also introduce the beautiful treasure of his hometown to more friends outside. Under this beautiful vision, we and the owner have discussed and investigated the function and operation of B & B for many times, and finally determined the orientation of its regionalization, difference, experience, audience group and other main directions, thus deriving the specific functions and space places required by the design, namely: single courtyard guest room, leisure lobby, multi-functional lawn, stove experience, independence The restaurant, swimming pool in the mountains and so on, also expect to do better business.


B & B hotel appearance

-

Appearance design of time Inn

Natural and artificial

Huangsang village shows us the picture: dense mountains, sea of clouds, gurgling streams, green tile wooden houses, stone path, without unnecessary decoration, is the unique beauty of the local. The location of the project brings us expectations and Thoughts on the relationship between man-made and nature, as well as the artificial environment. In the face of nature and tradition, the purpose of the design is based on the respect for the status quo of the original land and the connection with the original lifestyle. According to the natural situation, following the traditional natural village pattern, reflecting the aesthetic feeling of no design, and responding to a series of basic problems caused by site location and functional requirements with the most essential architectural appearance.


The building is hidden in the mountains and forests

-

Design and appearance of time Inn in

Architecture and stream

-

Design and appearance of time Inn in

Bird's-eye view of the plane, the buildings are either vertical or parallel in the site

-

Bird's-eye view of the design of time Inn in Province

The largest hall building and restaurant building face the East Road with an open face, which emphasizes the openness of public space and highlights the main interface of B & B area. Together with the hall, chaimen, corridor and other buildings, it is viewed from the main line of sight from the highway, showing the overall appearance of the settlement group.


From highway to B & B

-

Design of time Inn in

Hall building and mountain behind

-

Design of the hotel hall in time

Microtopography elevation difference preserved in the courtyard

-

The courtyard design of the homestay in time

Entrance Hallway 

-

Entrance hall design of time Inn

Lobby space

-

The design of the hall space of the homestay in time

restaurant

-

Design of time Inn

Because of its privacy, the guest rooms are arranged deeper into the site. The first floor looks at the inner courtyard of the guest room, and the second floor overlooks the distant mountain landscape. It mainly faces the north-south direction. With the solid mountain wall and the hospital wall facing the East Road, the privacy is guaranteed and the landscape experience is maximized.


The swimming pool reflects the natural rubble and the guest room building

-

Swimming pool design of time Inn

The mirror pool between guest rooms reflects the distant mountains and villages

-

The design of the guest house building in time Lane

Duplex Suite 

-

Design of Duplex Suite for time Inn in

Duplex facing courtyard

-

Design of duplex suites and courtyard in time Inn

Guest room courtyard

-

Courtyard design of hotel rooms in time Lane

Guest rooms and balconies

-

Hotel room design of time Inn

A walk in the village

From the cross stream stone bridge to chaimen, the circuitous moving line design allows visitors to change their sight between distant mountains, laneways and courtyards. In the space, it creates the interest of touring the village with different sceneries and winding paths. The building is surrounded by mountains and valleys, surrounded by lush trees, beautiful scenery of distant mountains, and adjacent gurgling streams. At different times, through different windows, there are different landscapes and natural pictures of the whole frameless mountain.


Entrance stone bridge and chaimen, building back mountain valley, surrounded by lush trees

-

The entrance design of time Inn

Entrance firewood door and courtyard wall

-

The entrance design of time Inn

The roofs of the buildings are crisscrossed and the corridors are connected. If the buildings grow out of the mountains, they fit in with the site in the most local style and hide in the landscape.


Gap space in corridor

-

Design of hotel corridor in time Lane

The corridor faces the stream

-

Design of hotel corridor in time Lane

The changing roofs of B & B

-

The exterior design of the time Inn in

Materials and construction

Due to the cold winter and hot and humid summer climate in Hunan Province, we designed two layers of overhead space, i.e. roof overhead thermal insulation layer and ground overhead moisture insulation layer, to maximize the comfort of the building in the way of low technology and low cost. The building is made of sloping roof, which is mainly made of grey bricks and small green tiles. It is hidden from the nature and continues the traditional life and context. Although for other reasons, the ridge line has been added with warping feet and local Miao architectural decoration symbols, but it has also become very inclusive due to the use of traditional materials, which has not affected our expected visual purity. The change of brickwork and the splicing of wood, the construction of rubble and the combination of small green tiles are the organic combination of materials and forms, and also the embodiment of local life.


Looking back at the entrance courtyard, a variety of local materials such as brick, stone, wood and tile were used

-

Entrance courtyard design of time Inn

The end

In the past three years, from the beginning of design to the formal operation of B & B, it took us nearly three years, far exceeding the cycle we expected. This allows us to rural conditions of non professional construction projects accumulated rich experience and lessons. Thank you for your full trust in the design. In the time of completion and use, we constantly review the design process in front of the B & B, and are more and more firm in the choice of the original design strategy.


B & B community and opposite village

-

Planning and design of time Inn in Province

General layout

-

Design plan of time Inn in




Design with the attitude of operation to create a natural and ecological vacation space

Note: this case is for reference only!

Relevant cases

More Cases
  • 16

    Design experience

  • 64

    Covering global cities

  • 1000+

    Serving customers

  • 180W+

    Service area for customers

  • 在线咨询二维码